Vakıf Katılım’dan KOSGEB istihdam taahhütlü finansman destek programı

Vakıf Katılım Bankası KOBİ’lere sunduğu KOSGEB Destekli Finansman ürünlerine erişimi kolaylaştırıyor. Vakıf Katılım “Güçlü Gelecek KOBİ'yle Gelecek!” sloganı ile duyurduğu finansman kampanyasında KOBİ’lere avantajlar sunuyor.

KOSGEB - FOSTER PROGRAMI NEDİR?

İstihdam Taahhütlü Finansman Destek Programı KOSGEB destekli bir program, belirlenen 15 (on beş) ilde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ), ilgili kurum kriterlerine uyan kişiler için kayıtlı istihdam oluşturması ve muhafaza etmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.

YÜZDE 60’A KADAR KOSGEB ÖDEYECEK

Bu program kapsamında işletmelerin Vakıf Katılım’dan kullanacakları 1.250.000 TL veya 2.500.000 TL üst limit ve 24 ay vadeli işletme sermayesi finansmanları için yapacakları kar payı ödemelerinin yüzde 40’ına (veya istihdamın niteliğine göre yüzde 60’ına) KOSGEB tarafından destek olunacak. Ayrıca, programda, finansman kullanacak işletmeler için KGF kefaleti de uygulanacak.

ÜÇ AYDA BİR ÖDEME

Kullandırılacak finansmanların Vakıf Katılım’a geri ödemesi destekten faydalanan işletme tarafından 3’er aylık dönemler halinde 8 (sekiz) eşit taksitte yapılacak. Kullandırılacak finansmanların kar payı tutarlarının yüzde 40’ı (veya istihdamın niteliğine göre yüzde 60’ı) ödeme planına göre KOSGEB tarafından işletmelere aktarılacak.

Daha detaylı bilgi için Vakıf Katılım Şubelerine veya bankanın web sitesini ziyaret edebilirisiniz.