Emlak Katılım 90 şubeye ulaştı!

Emlak Katılım'dan yapılan açıklamaya göre, 2023 hedefleri doğrultusunda yeni şube açılışlarına hız kesmeden devam eden banka, İstanbul’da 38. şubesini Kartal’da hizmete sunarak Türkiye genelinde toplamda 90 şubeye ulaştı.

EMLAK KATILIM BİR İLKİ BAŞLATTI

Emlak Katılım, katılım esaslı sermaye piyasalarının ülkemizde gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir hizmeti devreye alan ilk katılım bankası oldu. Emlak Katılım, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan almış olduğu portföy saklamaya ilişkin faaliyet izni ile münhasıran katılım esaslı yatırım fonlarına kolektif portföy saklama hizmeti vermeye başladı.

Bu kapsamda banka, katılım esaslı yatırım fonlarına ait finansal varlıkların saklanması ve/veya kayıtların tutulması, diğer varlıkların aidiyetinin doğrulanması vb. işlemlerin yerine getirilmesinin ilgili mevzuat kapsamında kontrolünü sağlarken aynı zamanda fonların faizsiz finans prensiplerine olan uyumunu da kontrol ediyor.

İlerleyen dönemlerde kolektif saklamanın yanı sıra, bireysel portföy saklama, uluslararası saklama ve fon hizmetlerinin (değerleme) verilmesi de hedefleniyor.