En Uygun Konut Kredisi Nasıl Bulunur?

Ev sahibi olmak için en uygun konut kredisi arayışında olan kişiler bankalardan en uygun kredi teklifleri hakkında bilgi alarak, karşılaştırma yapıyor. Konut kredisi, hayalinizdeki eve sahip olmak için istediğiniz konutun teminat altına alınarak, bankalar tarafından verilen bir kredi çeşididir.

Bir eve sahip olmak, hemen hemen herkesin hayallerini süsler. Siz de bu hayale sahip olabilirsiniz. Ama yeterli birikim elinizde olmayabilir. Bankalardan kredi çekerek hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Eskiden bankalar tüm kredi taleplerine ihtiyaç kredisi ile cevap verirdi. Ancak kısa bir zaman önce yürürlüğe giren konut kredisi sistemi ile ev almak isteyenler için kredi almak çok daha kolay oldu. Konut kredisi imkanları bankadan bankaya değişiklik gösterir.

Herkes kendi için en uygun kredi imkanlarını araştırır. Son yıllarda oldukça dikkat çeken konut finansmanı imkanı sağlayan kurumlardan biri de katılım bankacılığıdır. Faizsiz ve İslami usullere göre finansman desteği sağlayan katılım bankacılığı faiz karşıtı olan kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Katılım bankacılığını tercih eden kişilere en uygun konut kredisi seçeneklerini değerlendirmeleri için çeşitli alternatifler sunarlar. Katılım bankacılığında satın almak istediğiniz gayrimenkul, katılım bankacılığı prensiplerine uygun olacak şekilde satın alınmaktadır. Daha sonrasında size istediğiniz vade üzerinden geri satılmaktadır. Konut finansmanı çözümlerinden kendi bütçenize göre en uygun kredi teklifleri nelerdir? ​Uygun ödeme koşulları sayesinde zorlanmadan ev sahibi nasıl olunmaktadır? Gibi soruları merak ettiğinizi düşünüyorum. Şimdi konut kredisi için şartlara göz atacağız.​

Faizsiz teklif veren tek bir site ile en uygun kredi nasıl bulunmaktadır? Sorusuna yanıt alabilirsiniz. Sizin için en uygun kurum hangisidir? En uygun kredi teklifleri nelerdir? En uygun konut kredisi hangi kurum tarafından verilmektedir? Gibi birçok sorunuz olabilir. Tüm bu sorulara hızlı ve güncel yanıtlar alabilirsiniz. Peki, konut kredisi şartları nelerdir?

En Uygun Konut Kredisi İçin Şartlar

Hayalinizdeki eve sahip olmanız konusunda size destek olacak en uygun konut kredisi seçeneğine ulaşmak bazı şartları da beraberinde getiriyor. Diğer bir tabirle “Konut kredisi alabilir miyim?” sorusunun yanıtı, bu şartlara olan uyumunuzla alakalıdır. Konut kredisi için aranan başlıca şartlar nelerdir, inceleyelim.

  • Öncelikle konut kredisi çekecek kişinin 18 yaşını tamamlamış olması gerekir. Üst sınır ise 70 yaş olarak belirlenmiştir.
  • Bankanın, konut kredisi çekebilmeniz için sizden istediği belgeleri eksiksiz olarak tamamlamanız gerekiyor. Bu belgeler, eve ve size dair detaylı bilgi edinilmesini, kredi isteğinize yanıt verilmesini sağlar.
  • Ev kredisi talebinizin alacağı olumlu ya da olumsuz yanıtta kredi notunuz önemli bir role sahip. Kredi notunuz düşük olduğunda talebiniz olumsuz şekilde sonuçlanmaktadır. Yani kredi notunu olumsuz yönde etkileyen faktörlerden bazıları da daha önce aldığınız kredileri ödeme şeklinizdir. Kredi kullanma sıklığı ve kredi kartı borcunuzu ödeme düzeninizdir.
  • Ev gelirinizin, rutin harcamalar düşüldüğünde, aylık olarak konut kredisini karşılayabilecek durumda olması beklenir.
  • Konut kredisi için gerekli olan şartlar sadece bireysel olarak düşünülmemelidir. Kredi başvurusu yaptığınız evin özellikleri de çok önemlidir. Tam kendiniz için en uygun konut kredisi imkanına ulaşmışken, istediğiniz evi de çok iyi belirlemeniz gerekir. İstediğiniz evin iskanının olması gerekir. İnşası tamamlanmamış bir ev için konut kredisi başvurusu yapıyor olabilirsiniz. Fakat bu durumda kat irtifakı sunmanız gerekmektedir. Pek çok banka, en az %80’i tamamlanmış projeler için en uygun kredi teklifleri ile sizi karşıl. Ev alacağınız konut projesi tarafından bir banka belirlenmişse bu durumda binanın %80’i tamamlanmadan da kredi çekmeniz sağlanabiliyor.
  • Bankanın kredi onayını vermesi, başvurunuz sonrasında hazırlanan ekspertiz raporu ile doğrudan bağlantılı. Sonuç olarak bu raporda yer verilen detaylar, bankanın, konut kredisi başvurunuzu onaylayıp onaylamayacağını belirliyor.