Faizsiz Ev Kredisi ve Ev Alma Şirketleri

Faizsiz ev kredisi almak isteyenler için dayanışmaya dayalı bir sistem içinde olmaktadır. Bu sistem içinde çözüm önerileriyle herkes evin anahtarlarını teslim almayı hayal eder. Tasarruf finansmanı sistemi, düşük miktardaki taksitlerle, aile bütçenizi sarsmadan ev sahibi olmanızı sağlamaktadır. Tasarruf finansman yöntemi faiz içermez. Tamamen helal kazanç esaslarına göre faaliyette bulunmaktadır.

Ev sahibi olmak isteyen kişiler, faiz ödemeden ve bankadan kredi çekmeden ev alabilme imkanı bulunmaktadır. Ayrıca ev kredisi hesaplama sıkıntısı yaşamaya gerek yoktur. Hatta peşinat zorunluluğu olmadan ev sahibi olma imkanı da vardır. Tasarruf finansmanı yardımlaşma ve dayanışma kapsamında isteyen herkesi ev sahibi yapmayı amaçlamaktadır. Sistem farklı alternatiflere sahiptir, son derece kurumsal ve güvenilirdir. 

Faizsiz Ev Kredisi

Standart banka işlemlerinde uzun vadede peşinat biriktirerek ya da ev kredisi çekip faiz ödeyerek, satın alabilirsiniz. Fakat bu sistemde bir eve daha kısa sürede, makul bir ücretle sahip olma imkanı sunulmaktadır. Ev sahibi olmak isteyen kişiler, ev kredisi almak isteyen kişiler genellikle soluğu bankalarda alıyor. Ev kredisi için bankaya başvuranlar, kredisi hesaplamaları ile karşılaşınca faiz oranları konut almalarına engel olabilmektedir.

Günümüzde ev kredisi faiz oranları maalesef ev almak için pek uygun değil. Ev kredisi çeken kişilere neredeyse bir ev parası kadar da faiz ödetilmektedir. Faizsiz ev alma şirketleri bu sorunu ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Tamamen faizsiz ev kredisi almanız için hizmet vermektedir. Bu kurumlar, ev kredisi, ev kredisi hesaplama derdi, fazladan bir ev parası kadar ödeme noktasına getiren faizler ve ara ödemelerle sizi karşı karşıya getirmemektedir. En önemlisi faizsiz ev kredisi kullanırken, peşinat ödemeye zorlamıyor. Sizin belirlediğiniz taksit tutarı ve yine sizin belirlediğiniz vade sayısı esas alınmaktadır. Nihayetinde bütçenize en uygun ödeme planıyla kolayca ev sahibi olmanızı sağlıyor.

Ev kredisi seçeneğinden farklı olarak sizi tasarrufa yönlendiren bu uygulama, zorunlu hallerde sistemden ayrılmak durumunda kalabilirisiniz. Bu durumda ise organizasyon ücreti dışında, ödemiş olduğunuz tüm taksit tutarını da size iade edilmektedir. Tüm bu bilgilere faizsiz teklif veren tek bir site aracılığı ile ulaşmanız mümkün. Peki, tamamen helal kazanç esaslarına göre yardımlaşma ve dayanışma çerçevesinde faaliyet gösteren faizsiz ev alma şirketleri nasıl çalışır? 

Ev Alma Şirketleri Nasıl Çalışır?

Günümüz ev sahibi olmanın çeşitli yöntemleri var. Ancak faizsiz ev kredisi almak için en ideal yöntemlerden biri faizsiz ev alma şirketleri tarafından sağlanan tasarruf finansmanı yöntemidir.Bu sistemde yapılması gereken tek şey, ister peşinatlı ister peşinatsız olsun almak istediğiniz evin değerini belirlemektir. Ardından kendi bütçenize göre ödemek istediğiniz taksit tutarı belirlemeniz gerekir. Şirketler, 200 aya kadar taksit imkanı sunmaktadır. İster çekilişli isterseniz de çekilişsiz sistemlerden faydalanarak faizsiz ev kredisi alarak, ev sahibi olabilirsiniz.

Çekilişli sistemi seçerseniz, taksit vadenize göre evinizin sahibi olmak üzere bir gruba dahil olursunuz ve katılım payı ödemeye başlarsınız. Düzenli aralıklarla yapılan çekilişlerle her ay bir kişi ev sahibi olmaktadır. Bu sayede yardımlaşma esasına dayalı bir sisteme eklenmiş olursunuz. Çekilişler noter huzurunda resmi olarak yapılmaktadır. Vade ortası sistemini seçerseniz, bu sistemde çekiliş yapılmaz.

Taksit sayısının yarısının tamamlanmasını takip eden ay, kişi belirlediği rakamı alır. Taksitlerde herhangi bir azalma ya da artış olmaz, kira yardımı yapılmaz. Peşinatlı sistem ile ev sahibi olmayı seçen kişiler ise ilk olarak peşinat ve taksit tutarlarını belirler. Ardından vade belirlenir ve ödemelerde herhangi bir artış ya da azalma olmaz. Hangi yöntemi seçerseniz seçin faizsiz ev kredisi imkanından faydalanabilirsiniz. Önemli olan faiz içermeyen bir sisteme dahil olmaktır.