Ev Sigortası Destekleri Nelerdir?

Başlayan yeni bir gün ile birlikte yaşam alanınızda neler yaşayacağınızı bilemezsiniz. Ancak bazı olası riskleri tahmin ederek, önlemler alabilirsiniz. Bu noktada ev sigortası ne anlama gelir? Hangi avantajları sağlar ve bu sigortadan yararlanmanız neden önemlidir? Sorularına yanıt aramalısınız.

Ev sigortası ile evinizi; hırsızlığa, doğal afetlere, yangına ya da teröre karşı koruma imkanı elde edersiniz. Böylece yaşanacak risklere karşı geleceğinizi garanti altına alabilirsiniz. Konut sigortasının kapsamı size ve yaşadığınız eve bağlı olarak farklılık gösterir. Örnek olarak, yaşadığınız bina bir bütün olarak sigortaya tabi olduğunda bina içinde bulunan tesisatlar da konut sigortasının içine dahil edilmiş olur. Büyük bir keyifle ve özenle seçerek aldığınız ev eşyalarınızın da sigorta kapsamına girmesini isteyebilirsiniz. Az bir maliyet karşılığında eşyalarınızı da kapsayan bir sigorta türüne onay vermiş olursunuz. Bu sayede evinizle beraber eşyalarınızı da güvence altına almış olursunuz.

Konut Sigortası Destekleri

Konut sigortası, acil tıbbi yardım desteği ve konut ihtiyaçlarına bağlı olarak ortaya çıkan ek hizmetlerden yararlanma imkanı bulunmaktadır. Sigorta teminatları kapsamında yer alan ve konut hizmetleri olarak geçen; çilingir, cam değiştirme, baca temizliği ve ilaçlama gibi ek hizmetlerden de kolaylıkla yaralanma şansı elde edersiniz. Evinizin içinde yer alan ve maddi olarak değerli eşyalarınızı da sigorta kapsamı içerisine aldırabilirsiniz. Kapsamlı konut sigortasının sunduğu ayrıcalıklardan yaralanabilirsiniz. Pek çok sigorta çeşidinde olduğu gibi, konut sigortalarında da geçerlilik süresi 1 yıl olarak hesaplanmaktadır.

Süresi tamamlanan sigorta poliçesi hasarsızlık indirimlerinin sağladığı önemli avantajlar ile birlikte yenilenebilir. Konut sigortası, temel riskleri içeren özel poliçeler olarak sunulabileceği gibi spesifik rizikoları içine alan sigorta paketleri ile de tüketicilere sunulur. Bunun yanında kasa hırsızlığı sigortası, ortak alan sigortası, aile fertleri sigortası ve zorunlu deprem sigortası (DASK) gibi çeşitli sigortalar ile beraber tek bir paket ile temin etmekte mümkündür.

Ev sigortası ile güvenceye altına alacağınız evin lokasyonu, bina yaşı,  yüz ölçümü ve özellikleri gibi hususlar ise poliçe fiyatının ve sigorta paketinin oluşturulmasında belirleyici olur. Evinizin özelliklerine ve yapısına uygun olacak şekilde plan ve proje yapılabilmektedir. En sonunda bir konut sigortası paketi sayesinde hiçbir zaman gözünüz arkada kalmaz. Bu sayede evinizden uzaklaşabilirsiniz.

Faizsiz Bankacılıkta Ev Sigortası

Tekafül; modern sigortacılık işlemlerinin islami kurallara uygun olacak şekilde İslam ekonomik sistemindeki tarifidir. Katılım Sigortacılığında hedef, sigortaya dahil olan kişiler arasında dayanışma ve yardımlaşma oluşturulmasıdır. Kişiler aracılığı ile ortak bir havuzda toplanan katkı payları, yine grup arasında riske maruz kalarak zarara uğrayan kişiler için kullanılabilmektedir.

Katılımcılardan toplanan primlerin sahipliği yine tamamen katılımcılara ait olur. Bu fonların yatırıma yönlendirilen kısımları ise tamamı ile islami usullere uygun olan finansal enstrümanlarda değerlendirilmektedir. Amaç faizsiz işlem usulüne uygun olacak şekilde enstrümanları kullanmaktır. Bu uygulamada aksi düşünülemez. Havuzda toplanan sigorta primlerinden dönem sonlarında operasyonel giderler düşüldükten sonra artı tutar kalabilmektedir. Prim havuzuna katkı sağlayan kişiler arasında kalan bakiye paylaşılmaktadır. Bu kapsamda ev sigortası yaptıran kişiler, yaşadığı zararları yardımlaşma sandığı olarak da kullanabilmektedir.

Faizsiz bankacılıkta ev sigortası, tekafül sistemine göre bir araya gelen üyelerin, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma içinde olmasını ve toplanan katkı paylarının riske maruz kalan kişi tarafından kullanılmasını sağlar. Faizsiz sigorta sisteminden yararlanmak isteyenler, faizsiz sigorta kullandıran bir sistemi tercih eden genellikle muhafazakar kişilerdir. Aynı zamanda bu kişiler, bütün ekonomik faaliyetlerini katılım bankaları aracılığı ile yapmayı tercih eder.