Ev Sigortası ile Güvence Sağlayın

Ev sigortası yaptırarak evinizin bina olarak değerini deprem gibi doğal felaketler neticesinde tanzim etme hakkına sahip olursunuz. Poliçeye dahil edilebilecek ek teminatlar sayesinde de eşyalar korunmaktadır. Yani hırsızlık ya da ev kazalarına karşı tam korunma gerçekleşmektedir. Son dönemlerde konut poliçelerine oldukça fazla yenilikler eklenmektedir. Boya, badana, kombi bakım, halı yıkama ve çilingir hizmeti gibi ek avantajlar bunların arasında sayılabilir.

Sigorta firmaları tarafından tüm bu imkanlar poliçede belirtilen şartlar kapsamındadır. Aynı zamanda anlaşmalı hizmet noktalarınca ek servislerin verilmesi olarak ücretsiz sağlanmaktadır. Konut sigortası mal sahibi olarak ya da kiracı olarak yaptırabilmektedir. Mal sahibi tüm teminatlardan yararlanmaktadır. Poliçe kapsamını kendi beklentilerine göre belirlemektedir. Kiracı için ise yalnız kullanım süresince evde oluşabilecek hasar ödemeleri söz konusu olmaktadır. 

Ev sigortası yaptırmak için oldukça fazla seçenekten bahsetmek mümkündür. Özellikle son dönemde faiz içermeyen sistemlerden faydalanan kişilerin sayısı da oldukça fazladır. Faizsiz sigortacılık kapsamında hizmet veren katılım sigortacılığı konut sigortası hizmeti ile herkesin beklentilerini karşılamayı hedefliyor. Katılım sigortacılığında yardımlaşma esaslarına göre sigorta işlemi yapılmaktadır.

Katılım sigortacılığında birbirinden bağımsız fertler birleşerek, içlerinden zarara maruz kalan katılımcıların zararının karşılanması için yaptıkları bir yardımlaşma sistemidir. Bu sistemde katılımcıların ödediği paralar, yardımlaşma sandığı olarak adlandırılmaktadır. Daha sonrasında prim havuzunda biriktirilmektedir. Poliçe sahiplerinden hasara uğrayanların zararları bu havuzdan karşılanmaktadır. Sistemde temel ilke yardımlaşma olmakla birlikte, katılımcılardan toplanan katkı primleri faiz içermeyen katılım fonlarında değerlendirilmektedir. Ev sigortası sorgulama, faizsiz teklif veren tek bir site aracılığı ile yapılabilir, seçeceğiniz sigorta kurumuna hızlı bir şekilde karar verebilirsiniz.

Ev sigortası fiyat bilgisi, kurumların sunduğu seçenekler, edineceğiniz avantajlar hakkında güncel bilgilere sahip olabilirsiniz. Peki, neden ev sigortası yaptırmalıyım? 

Ev Sigortası Yaptırmak İçin 8 Neden

  1. Evinizi korumak amacıyla pek çok önlem alabilirsiniz ve bu önlemler etkili de olabilmektedir. Ancak doğal felaketlere karşı alabileceğiniz önlemlerin sayısı azdır. Ev sigortası toprak kaymasından yangına, selden yıldırıma kadar pek çok doğal felaket sebebiyle ortaya çıkabilmektedir. Bu sayede maddi kayıplarınızı güvence altına almaktadır.
  2. Ev sigortasıyla sadece evinizi değil, severek aldığınız veya ailenizden kalan değerli eşyanızı güvence altına alırsınız. Böylece önem verdiğiniz ürünlerin maddi değerlerini korumuş olursunuz. Üstelik ev sigortası fiyat avantajı ile uğrayacağınız zararları karşılaştırmak bile hemen hemen imkansız.
  3. Ev sigortasıyla sadece evinizde oluşan hasar giderilmemektedir. Bunun yanında hasar yüzünden karşılaşabileceğiniz masraflar da sigorta şirketiniz tarafından karşılanmaktadır. DASK teminatları arasında yer almayan deprem sonrası enkazın kaldırılması bu duruma iyi bir örnektir.
  4. Evinize sigorta yaptırdığınızda kendi eşyanızın yanında poliçenize dahil edebileceğiniz ek teminatlar ile üçüncü şahısların sizin evinizde bulunan eşyasını da korursunuz.
  5. Ev sigortası ile limitsiz ve sınırsız konut yardımı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Böylece evinizde meydana gelebilecek tesisat, elektrik, cam ve çilingir gibi uzmanlık gerektiren işlerde de sigorta şirketiniz size gereken yardımı sunar.
  6. Ev Yardımı Hizmetleri sağlığınızla ilgili konularda da destekleyici olabilmektedir. Eve ambulans göndermek gibi sağlık hizmetleri ile yaşam kalitenizi arttırma şansına sahip olabilirsiniz.
  7. Kargaşa hali, terör ve protesto gibi olumsuz durumlar yaşanabilmektedir. Bu durumlarda oluşabilecek hasarları da konut güvencesi ile garanti altına alma imkanına sahipsiniz.
  8. Ev sigortası sorgulama sırasında dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konu, enflasyondan korunma avantajından yararlanabileceğinizdir. Ekonomik durumun stabil olmadığı zamanlarda bile varlıklarınızı güvence altına almayı sağlar.