Faizsiz Araç Kredisi Nasıl Alınır?

Faizsiz araç kredisi almak ve sıfır faizli araç kredisi kampanyaları son dönemlerde oldukça fazla araştırılan konular arasında yer alıyor. Pek çok kişi araba almak istiyor ve araba fiyatları ile ilgili incelemeler yapıyor. Tasarruflarına en uygun araçları seçenler, araba almak için yakınlarından borç alanlar, kredi notu sebebiyle kredi alamayanlar gibi durumlara sıkça rastlanmaktadır. Bir de faizsiz kredi kullanmak isteyen kişiler var.

Faizsiz kredi dendiğinde akla ilk gelen faizsiz bankacılık sistemidir. Bu da islami bankacılık sistemini çağrıştırıyor. Katılım bankacılığının yapısının temelinde islami uygulamalara göre finansman sağlama fikri var. Ancak günümüzde yalnız islami ebeplere bağlı olarak değil daha avantajlı olduğu için de faizsiz araç kredisi seçeneklerine yönelenlere rastlanmaktadır. Araç finansmanı sıfır veya ikinci el arabalar içim alım kolaylığı sağlar. Araç finansmanının sunduğu uzun vade ve en başta belirlenen taksit seçenekleri tutarında ödeme yapma sayesinde hayalinizdeki otomobil sizin olabilir. Önemli olan koşulları iyi incelemek ve kendinizi için en uygun olan kredi imkanından faydalanmaktır.

Faizsiz Bankacılık Sistemi Nedir?

Faizsiz bankacılık ya da katılım bankacılığı terimleri İslami bankacılık ile aynı anlamdadır. İslami bankacılık sistemi ile kredilendirme yapan finans kurumları kredi verirken faizlendirme yapmıyor. Borç alan kişiyi bankanın katılımcısı kılıyor. Bu bağlamda belirlenen komisyon oranını ödemelere en başında ekliyor.

Faiz yerine komisyon ücreti alıyor. Ancak ikisi aynı şey olarak değerlendirilmemelidir. Çünkü komisyon verirken ve alırken katılım esasına göre hareket eder. Burada bir faiz değil ancak ticari bir işlemden bahsedilebilmektedir. İslami şartlara göre ticari işlemlerden elde edilen kar helal olarak görülmektedir. Faiz ya da risk içeren işlemler katılım bankacılığının konusu olamaz. Peşinatsız, faizsiz ve vade farksız araba kredisi çekmek, katılım bankacılığı işleyişinde hayal olmaktan çıkıyor. Burada işleyen sistem kurumdan kuruma değişiklik gösterse de usulde dayanışma sistemi esastır. Araba fiyatları hakkında detaylı bir araştırma yaptıktan sonra faizsiz finansman sağlayan kurumları da dikkatli inceleyebilirsiniz. Böylece kendiniz için en uygun olan seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Faizsiz Araç Kredisi ile Sizde Hayallerinizdeki Araca Ulaşabilirsiniz

Faizsiz bankacılık hizmeti veren kurumlar, istediğiniz aracı satın alırken, üzerine kendi kârını ekleyerek seçtiğiniz taksitlerle satım işlemini gerçekleştirir. Araç kredisi ihtiyacınızı katılım bankacılığı aracılığı ile karşılamak istediğinizde banka şubelerindeki başvuru formlarını doldurmanız ve bazı standart belgeleri tamamlamanız talep edilmektedir. Katılım bankası sistemine göre peşinat ödemeden önce araba modeli, araba fiyatları gibidir bilgiler içeren proforma faturasını şubeye ulaştırmanız gerekir. Banka, bu belgeler çerçevesinde istediğiniz aracı sizin için satın alır ve size satışını yapar. Hayallerinizi süsleyen arabaya sahip olmak araç finansmanı ile çok kolay. Sizde aşağıdaki avantajlardan faydalanarak, istediğiniz araca sahip olabilirsiniz.

  • Sıfır ve ikinci el araçlarda, tüketicilere TL ve döviz olarak finansman sağlanma imkanı sunulmaktadır.
  • 2. El araç finansmanlarında bankalara göre değişiklik gösterse de maksimum 9 yaşa kadar finansman desteği sağlanmaktadır. Ancak, kullanılacak aracın yaşı ve kullandırılan finansmanın vadesi toplamı 120 ayı geçmeyecek şekilde düzenlenmelidir.
  • 6 yaş araç için en fazla 48 ay, 7 yaş için en fazla 36 ay ve 8 yaş için en fazla 24 ay vade ile işlem yapmalıdır.
  • Sıfır ve ikinci el binek araçlarda, kasko değerinin 120.000 TL’ ye kadar olan kısmı için yüzde 70’i, 120.000 TL’yi aşan kısmı için yüzde 50’si oranında finansman desteği sağlanmalıdır.