Faizsiz Hayat Sigortası Neden Önemli?

Günlük yaşamımızda karşılaştığımız pek çok riske karşı, yaşamımızı güvence altına almak isteriz bunun için en doğru kararlardan biri hayat sigortası yaptırmaktır. Kaza, kaza sonucunda ortaya çıkabilecek yaralanmalar, sakatlanmalar, kritik rahatsızlıklar risk taşıyan durumlardır. Sadece bu kadarla sınırlıda değildir. Kişinin vefat etmesi ve geride yakınlarının kalması da karşılaşılabilecek riskler arasında en büyüğüdür. Sigorta adayları tüm bu durumları göz önünde bulundurarak, yaşamını ve yakınlarını güvence altına almak için hayat sigortası yaptırır. Tüm sigorta çeşitlerinde olduğu gibi hayat sigortası ile yaşamınızı güvence altına alabilmeniz için bir yaş sınırı vardır. Hayat sigortası yaptırmak isteyen kişiler için oldukça fazla kurum seçeneği vardır. Bunların birçoğu geleneksel sigorta işlemi yaparken faizsiz sigortacılık sisteminden faydalanmak isteyen kişiler için de katılım sigortacılığı kapsamında çeşitli seçenekler bulunmaktadır. İnternet aracılığı ile hayat sigortası sorgulama sitelerinden tercih edeceğiniz kurumlarla ilgili sigorta uygulama bilgilerine ulaşabilirsiniz. Yazımızda, Hayat sigortası nedir? Hayat sigortası yaş sınırı nedir? Faizsiz hayat sigortası nedir? Gibi sorularınıza, aradığınız yanıtları bulabilirsiniz.

Kimler Hayat Sigortası Yaptırmalıdır?

Hayat sigortası, banka prosedürleri kapsamında kişilerin kredi kullanımları sırasında zorunlu tutulmaktadır. Bu sigorta, sigorta güvencesi altında olan kişinin vefat etmesi halinde geride kalanları güvence altına almaktadır. Hayat sigortasından faydalanmak isteyen kişiler için tek sınırlama bulunmaktadır. Bu sınırlama sigorta kurumları tarafından belirlenen yaş sınırlamasıdır. Sigorta kurumları genellikle 18 ile 65 yaş aralığında olan isteklilere sigorta kullandırmaktadır. Meslek, yaşam biçimi, medeni hal gibi durumlar sigorta yaptırılırken dikkat edilmesi gereken hususlardır. Bu kriterler dikkate alınarak, ihtiyaca en uygun olan ürünü seçilmelidir. Bunun için kapsamlı bir araştırma yapmak gerekmektedir. Özellikle riskli bir meslek grubunda çalışıyorsanız, sizin için bu sigortadan yararlanmak daha anlamlı olacaktır. Sigorta kurumları, hayat sigortasından yararlanmak isteyen kişileri sigorta kapsamı ve hayat sigortası hesaplama işlemleri ile ilgili bilgi sağlamalıdır. Daha sonra poliçeyi hazır hale getirmektedir. Sonrasında kişilerin onayına sunulmaktadır. 

Faizsiz Hayat Sigortası Nedir? 

Hayat sigortası, başınıza gelebilecek kötü bir olay sonucunda sevdiklerinize ve ailenize borçsuz ve tertemiz bir gelecek teslim edebilmenize olanak sağlamaktadır. Sigorta süresi içinde gerçekleşen vefat halinde varis ya da lehtarınıza, sigorta sözleşmeniz kapsamında belirlenen tutar ödenmektedir. Aileniz, onlara sağlamış olduğunuz bu güvence sayesinde, maddi olarak daha rahat bir yaşama devam edebilmektedir.

Hayat sigortası sorgulama uygulamalarını kullanarak, kendiniz için en uygun olan kurumu belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda hayat sigortası hesaplama süreci hakkında bilgi alabilirsiniz. Hayat sigortası seçenekleri için de oldukça ilgi gösterilen uygulamalardan biri de faizsiz sigortacılık sistemidir. Faizsiz sigortacılık dünyada “Tekafül” olarak bilinmektedir. Tekafül, İslami görüş gereği geleneksel sigortalardan uzak duran ancak sigortalanmaya da ihtiyaç duyan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Katılım sigortacılığı yardımlaşma ve işbirliği temeline dayanmaktadır. Bu doğrultuda bir araya gelen birbirlerini sigorta etme şeklinde yapılandırılan bir uygulama şeklidir. Geleneksel sigortaya alternatif bir sistem olarak tanımlanmaktadır. Katılım sigortacılığında, geleneksel sigortaların aksine bir havuzda toplanan primler aslında birer bağış olarak adlandırılmaktadır. Bu havuzda biriken toplam tutar, riskin gerçekleşmesi durumunda kişinin mağduriyetini gidermek maksadı ile kullanılmalıdır. Faizsiz sigortacılığı geleneksel sigortacılıktan ayıran temel fark, ürünlerini faizsiz prensiplere göre yapılandırmasıdır. Ayrıca tüm hizmetlerinde yine bu prensiplere uygun olacak şekilde hareket etmesidir.