Ferdi Kaza Sigortası Nedir? Zorunlu Mudur?

Ferdi kaza sigortası, kaza sonucu meydana gelen tam maluliyet neticesinde ortaya çıkmaktadır. Ortaya çıkan maluliyet sonrası hastane masraflarının teminat altına alınmasıdır. Yaşamımızda her zaman her şey yolunda gitmemektedir. Bazen ne yazık ki kötü sürprizlerle de karşılaşabiliriz. Umarız hiçbir zaman başınıza gelmez. Ama beklenmedik bir kaza durumunda yaşayacağınız sakatlık ya da hayatınızın tehlikeye girmesi durumunda her şey karşılanmaktadır. Vefat durumunda ise ailenizin karşılaşacağı maddi sorunları en aza indirmek amacıyla ferdi kaza sigortası yaptırılmaktadır. Sevdiklerinizin geleceğini güvence altına almak verilecek en doğru karar olacaktır. 

Ferdi Kaza Sigortası, kendi iradeniz dışında ortaya çıkabilecek ani ve harici kazalardan kaynaklı zararları teminat altına alan bir sigorta çeşididir. Ferdi kaza poliçesi kapsamı sigorta şirketlerinin ürünlerine göre değişiklik göstermektedir. Bu konuda hizmet veren oldukça fazla kurum vardır. Bunlardan biri de son yıllarda oldukça fazla ilgi gören faizsiz sigortacılık uygulamasıdır.

Faizsiz sigortacılık yani tekafül; faiz hassasiyetine sahip olan kişiler tarafından yardımlaşma ve işbirliği çerçevesi uygulanan alternatif bir sigorta çeşididir. Birbirinden bağımsız kişilerin birbirlerini sigorta etmeleri şeklinde ortaya çıkmıştır.

Tekafül sigorta sistemi olarak bilinen bu sigortacılık çeşidi İslam esaslarına göre yardımlaşma ya da karşılıklı sigortalanma şeklinde de ifade edilmektedir. Faiz hassasiyetine sahip kişiler tarafından tercih edilmeye başlanmaktadır. Ancak zamanla herkes tarafından değerlendirilen uygulamalardan biri halini almıştır. Bu sigorta çeşidi ile ilgili bilgi almak için faizsiz teklif veren tek bir site ile aradığınız tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz. Ferdi kaza sigortası nedir, ferdi kaza sigortasını faizsiz sigortacılık kapsamında nasıl yaptırabilirsiniz, hangi kurumlardan sigorta yaptırabilirsiniz gibi aradığınız tüm sorulara hızlı bir şekilde yanıt alabilirsiniz. 

Ferdi Kaza Sigortası Zorunlu mudur?

Bireysel olarak ferdi kaza sigortası yaptırmak zorunlu değildir. Ancak kendinizi ve sevdiklerini gelecekle ilgili kaygı duymaktan korumak amaçlı sigorta yaptırmak oldukça faydalıdır. Eğer bir seyahat acentesi sahibiyseniz bu durumda sizi tercih edecek yolculara ferdi kaza sigortası yapmalıdır. Oluşabilecek kazalara karşı yolcuları da güvence altına alabilirsiniz. Bu durum, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından zorunlu tutulan bir uygulamadır. Bu noktada, bireysel olarak zorunlu olmadığını biliyor olabilirsiniz. Ancak kaza sigortası yaptırmanın kaza ve hastalık gibi beklenmedik anda ortaya çıkan olumsuz durumlar karşısında maddi ve manevi destek sağlayacağını unutmamalısınız. Ferdi kaza sigortası yaptırmanız için üç önemli nedeni açıklayalım. 

  1. Yaşamda kaza ve hastalık göz ardı edilmemelidir; ne yazık ki kaza ve hastalıklar kendilerini her zaman belli etmiyorlar. İşte, ferdi kaza sigortaları da öngörülemez durumlar karşısında hem sizi hem de sevdiklerinizi korumak amaçlıdır. Kaza neticesinde sürekli sakatlık durumunda alınacak tazminat, sigortalı kişiyi maddi olarak rahatlatır. Manevi yükü azaltır. Kaza neticesinde ise vefat durumu ortaya çıkabilmektedir. Böyle bir durumda sigortalının poliçede yazılı yakını ya da varisleri tazminat alma hakkına sahip olmaktadır.
  2. Doğal afetler de yaşamın gerçeği; doğal afetler de umulmayan anlarda ortaya çıkan ve ailece yaşamınızı alt üst edebilecek olaylardır. Bu sebeple deprem, sel, yanardağ ve yer kayması nedeniyle ortaya çıkabilecek daimi sakatlık ve vefat durumlarını da ek teminat ile poliçenize dahil etme imkanınız vardır.
  3. Tedavi masrafları bütçenizi sarsmasın; birçoğumuz yaşamın kötü sürprizler sunabileceğinin farkındayız. Bu sebeple kötü günler için tasarruf yapmayı doğru buluyoruz. Ferdi kaza sigortaları da böyle durumlarda yanınızda olmak amacıyla yapılandırılıyor. Ferdi kaza sigortası ek teminatlar sayesinde; beklenmedik kazalar sonucunda oluşan tedavi masraflarını, gündelik hastane ve yoğun bakım tazminatı gibi teminatları da sigortanıza dahil etme imkanı sunmaktadır.