Getiri Hesaplamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Getiri; yapılan bir yatırımın belirli bir dönemde sağladığı kazancın parasal değeri ya da yüzdesel olarak değerinin azalış veya artışını ifade eder. Gelecek daima belirsizlik taşır. Bir yatırımın gelecekte ne kadar getiri sağlayacağı net olarak bilinmemektedir. Yatırımcılar teknik bilgileri ve tecrübeleri doğrultusunda tahminlerde bulunmakta ve getiri hesaplama çalışmaları yapmaktadır.

Günümüzde hemen hemen herkes farklı ihtiyaçlarla bankacılık faaliyetlerinde bulunmaktadır. Bunun en temel sebebi herhangi bir iş yapacağımız zaman elimizde olmayan parayı bankalar aracılığı ile kolaylıkla bulabilmemiz ve bunu taksitler halinde ödeme imkanına sahip olmamızdır. Günümüzde iki tür bankacılık faaliyet bulunmaktadır. Bunlardan ilki dünyada en yaygın olarak kullanılan mevduat bankacılığıdır.

Faiz üzerine kurulu bir sisteme sahiptir. Diğeri ise Faizsiz teklif alma imkanı sunan islami usullere uygun hareket eden katılım bankacılığıdır. İslam usullerine göre faiz ve faizden oluşan getiri haram olarak görülmektedir. Bu nedenle bankacılık işlemlerine sıcak bakmayan kişiler, bu sistemi tercih etmektedir. Faizsiz bankacılık sistemi kar esasına dayanmaktadır. Bu tür ticaretten elde edilen gelir tamamen helal olarak görülmektedir. Sistem olarak müşterilerden fon toplanmaktadır. Reel sektöre kredi olarak kullandırarak elde edilen kar, yine müşterilere dağıtılmaktadır.

Getiri ve Katılım Bankaları

Katılım bankalarının kredi kullanımı sırasında dikkat ettikleri en önemli faktör; finansmanın kuruma değil, değerlendirilen projeye yapılıyor olmasıdır. Mevduat bankalarında ise, kredinin açılmasında bankaya karşı verilmiş olan teminat ön plandadır. Faizsiz kredi, sadece İslami düşünceye göre hareket etmeyi seçen kesim tarafından değil, sebepsiz yere borçlanma işlemi yapmadan, ekonomik ve ticari faaliyete katılarak parasını değerlendirmek isteyen kişiler tarafından da tercih edilmektedir. Bu tercih sırasında katılım bankalarından alınan kredinin varlığı kesin olarak ortaya çıkarılmaktadır. Miktarı tam olarak işlemin en başında bilinen bir getiri olması ile de etkilidir.

Her iki bankacılık sisteminde de kendinize en uygun olan finansal işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Günümüzde faizsiz teklif veren bankalar oldukça fazladır. Bu bankalara faizsiz teklif veren siteler üzerinden ulaşabilir, getiri hesaplama seçeneği ile kendiniz için uygun olan işlemi seçebilirsiniz.

Neden Faizsiz Teklif Veren Siteleri Kullanmalıyız?

Kredi kullanmak, tasarrufunu bankacılık enstrümanları ile değerlendirmek isteyen ya da sigorta işlemi yapmak isteyen herkes kendine en uygun olan işlem hakkında bilgi almak ister.

Mevduat bankacılığı çok yaygın olarak kullanılıyor olsa da katılım bankacılığı işlemlerinde de oldukça fazla çeşitlilikten bahsetmek mümkünüdür. Faizsiz teklif veren siteler bu konuda imdadınıza yetişiyor. Siteler aracılığı ile faizsiz bankacılık işlemleri hakkında detaylı bilgi alabilirsek mümkündür. Faizsiz kredi veren kurumlar ve faizsiz kredi imkanlarından haberdar olabilirsiniz. Uygulamada; kullanmak istediğiniz kredi miktarını, türünü ve vadeyi seçerek sizin için hazırlanmış seçenekleri listeleyebilirsiniz.

Listeden istediğiniz krediyi seçerek o kredinin detayını sayfasına giderek görebilirsiniz. Gerekli bilgileri buradan alabilirsiniz. Detayları incelediğinizde krediye ait bilgiler ve tam ödeme planına ulaşmanız mümkündür. Bu siteler aracılığı ile kredi başvurusu gerçekleştirebilirsiniz. Burada önemli olan başvuru yapmaya karar verdiğiniz kurumun istediği bilgileri girerek başvurunuzu tamamlamaktır. Faizsiz teklif veren sitelerin avantajları nelerdir, inceleyelim.

  • Sizlere en uygun enstrümanları sunabilmek için hemen hemen tüm kurumların içerkileri karşılaştırılmaktadır. Sonuç olarak getiri hesaplaması sunulmaktadır.
  • Bankaların getiri hesaplaması anlık olarak bankalardan alınmaktadır.
  • Dilediğiniz tutar ve kredi tipini seçerek, istediğiniz vade için kredi hesaplaması yapma imkanı sunar.
  • İstediğiniz krediye online olarak, şubeye gitmeden başvuru yapma imkanı sunar.
  • Türkiye’deki hemen hemen tüm katılım bankalarının getiri hesaplamalarına ulaşabilirsiniz.
  • Kampanyalar ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır.
  • Tüm işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.