Katılım bankalarında Hac ve Umre finansmanı kolaylığı

Maddi durumu elverenler için İslam'ın şartlarından biri olan Hac ibadetini yapmak üzere kafilelerin kutsal topraklara yolculuğu başladı. Hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 8 Mart 2023 tarihinde çekilmiş ve sonuçlar belli olmuştu. Toplamda 83 bin kişi Hacca gitmek için hak kazandı. Hac mevsimleri haricinde tüm yıl boyunca gidilebilecek Umre için de maliyet hesapları yapılıyor. Finansman desteği sağlayan kuruluşlar Hac ve Umre‘ye gidecekler için şaşırtan finansman fırsatlarını sunuyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı ve tur şirketleri ile koordine çalışan bazı katılım bankaları hac ve Umre finansmanı için vade farkı ve kar payı da almıyor.

KATILIM BANKALARI HAC VE UMRE FİNANSMAN KOLAYLIĞI SAĞLIYOR

Hac ve Umre görevini ifa edecek adaylar için avantajlı finansman destekleri katılım bankalarında sunuluyor. Kampanyalar tanıtılmaya başlanırken Hac ve Umre finansmanında vade farksız avantajlar adayları da rahatlatıyor. Katılım bankalarının özellikle Hac kura döneminde açıkladığı Hac finansmanı ve yılın tamamında devam eden umre finansmanları kutsal toprakları ziyaret etmek isteyenler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve tur şirketleri ile hac ve Umre farizasını yerine getirecek olan vatandaşlar ilgili kurumlardan kesin kayıt belgelerini alarak Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) üyesi finans kurumlarının sağladığı ödeme kolaylığından faydalanabiliyor.

Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Emlak Katılım, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Türkiye Finans katılım bankaları nakit sıkıntısı yaşamadan Hac ve Umre ibadetlerini yapabilmeleri adına müşterilerine avantajlı finansman seçenekleri sunuyorlar.

AVANTAJLI FİNANSMAN KOLAYLIĞI UMRE ZİYARETLERİ İÇİN DEVAM EDECEK

Vakıf Katılım sistemleri üzerinden müşterilerin Hac ve Umre bedellerini online olarak sorgulayabildiklerini ve toplam bedel üzerinden yüzde 40’ını peşin olarak müşterilerden tahsil ettikten sonra kalanı için vade farkı ve komisyon almadan 3 ay vadeli finansman kullandırıldığını hatırlatan Vakıf Katılım Bireysel Bankacılık ve Ürün Yönetimi Direktörü Muhlis Yazgan, “Müşterilerimizin ödemeleri sonrasında peşinat ve finansman tutarı SAR’a dönüştürülerek Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapılmaktadır. Bugüne kadar uygulamamızdan toplamda 5.000.000 TL’lik finansman desteği sağlanmıştır. Şu anda Hac dönemi ödemeleri tamamlanmış ve Hac vazifesi sonrası uygulamamız Umre ziyaretleri için de devam edecektir.” Dedi.

VAKIF KATILIM BANKASI’NDA İLGİLİ SAYFAYA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

HAC ÜCRETLERİ 2023 YILINDA NE KADAR?

Hac kura çekimlerinin 5 Ocak’ta son bulmasının ardından 2023 yılı fiyatları da belli oldu. Buna göre, 65 yaş üstü dahil olmak üzere 83 bin 430 kişi Hacca gidecek. Bu yıl için ortalama Hac fiyatları 20-40 bin Riyal arasında değişiyor. Bu rakamlar Türk Lirası’na çevrildiğinde ortalama 100 bin-200 bin TL arasında bir ücrete denk geliyor.

Nakit sorunu yaşamadan yapılabilecek Hac ve Umre ziyaretleri için katılım bankalarının şube ve web sitelerini ziyaret edebilirsiniz…

ZİRAAT KATILIM BANKASI HAC VE UMRE FİNANSMANI DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

Ziraat Katılım Bankası Hac ve Umre ibadetini gerçekleştirmek isteyenlere özel finansman fırsatları sunuyor. Nakit sıkıntısı yaşamadan huzur dolu bir deneyim için web sitesini ziyaret edin.

EMLAK KATILIM BANKASI DETAY SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

İhtiyaç finasmanı kategorisi altında Hac ve Umre finansman hizmeti sunan Emlak Katılım'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle; "Bireysel müşterilerimizin, Diyanet İşleri Başkanlığına veya tur firmalarına Hac ve Umre ibadeti seyahat hizmetinden dolayı finansman kullanmak istemeleri durumunda, fatura karşılığında hizmet sağlayıcısına peşin ödeme yapılmasını sağladığımız ve müşterimizin belirlenen vadede ödeme yapmasına olanak sağlayan tüketici ihtiyaç finansmanı ürünüdür."

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI HAC VE UMRE FİNANSMANI DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

Albaraka, Hac ve Umre görevini ifa edecek adaylar için avantajlı finansman destekleri sunuyor. Albaraka'nın Hac ve Umre finansmanında vade farkızı özellikler adayları ödeme konusunda rahatlatıyor.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI HAC VE UMRE FİNANSMANI KOŞULLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

Kuveyt Türk, Diyanet İşleri Başkanlığı'na veya tur firmalarına Hac ve Umre seyahat hizmetinden dolayı yapılması gereken ödemelere finansman desteği sağlıyor. Hac ve Umre ücretlerinin tamamı için de finansman hizmeti veren Kuveyt Türk Katılım Bankası, esnek ödeme planları ile müşterilerine destek oluyor.