Neden Ev Sigortası Yaptırmalıyım?

Ev sigortası yaptırarak hem evinizi ve hem evinizdeki eşyalarınızı güvence altına almanız mümkündür. Hepimiz yaşamımız boyunca; sel, deprem, yangın, fırtına, hırsızlık, su baskını ve daha pek çok risk ile karşı karşıyayız. Evinizi sigortalayarak riskin gerçekleşmesi halinde uğrayacağınız maddi kaybı önleme fırsatı elde edersiniz. Ev sigortası yaptırarak eşyalarınızı olası risklere karşı teminat altına almanız mümkündür. Konut sigortasının ana teminat konusu, yangındır. Yangın teminatı sayesinde; yıldırım, infilak sebebiyle evinizde meydana gelebilecek hasarları maddi güvence altına alınabilmektedir. Yangın teminatı tüm sigorta kurumlarının sunduğu ev sigortası ürünü için geçerlidir.

Diğer risklere karşı da evinizi ve eşyalarınızı teminat altına almak istiyorsanız, sigorta poliçenizin kapsamı içine konut sigortası ek teminatlarını dahil ettirebilirsiniz. Ayrıca dahil edilen her ek teminat, ev sigortası fiyat teklifini değiştirecektir. Sigorta poliçenizde fiyat değişikliği olacağı için farklı sigorta şirketlerinden teklif alarak sizin için en avantajlı olan sigorta seçeneğine karar verebilirsiniz. Ev sigortası sorgulama seçeneği ile konut sigortası fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz. Konut sigortanızı, ev sigortası yapan sigorta kurumları aracılığı ile yaptırabilirsiniz. Özellikle konut kredisi ile ev aldıysanız, çalıştığınız kurum bu konuda sizin için en doğru olan seçeneklere erişmenize yardımcı olacaktır. Geleneksel sigorta seçeneklerinin dışında faizsiz sigorta sisteminden yararlanmak isteyen kişiler, faizsiz sigorta sistemini tercih etmektedir. Bu sistem katılım sigortacılığı kapsamında hizmet verir. Faizsiz sigortacılık nedir, faizsiz ev sigortasının özelliği nedir, inceleyelim. 

Ev Sigortasının Avantajları

Faizsiz sigortacılık faaliyetlerinde katılımcılar, gönüllü katkı ve karşılıklı yardımlaşma esasları ile bir araya gelir. Tüm değer verdiklerinizi katılım sigortacılığı sistemi ile hızlı ve güvenilir bir şekilde koruma altına alma imkanı sunulmaktadır. Katılım sigortacılığı sistemi, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma amacına uygun olacak şekilde yapılandırılmıştır. Katılımcıların katkı primleri ile oluşturulan risk fonunun sahibi katılımcılardır. Sigorta şirketi sadece fonun yöneticisi konumundadır. Sigorta şirketi, katılımcılar adına işlettiği risk fonu ve katılımcılara sunduğu sigorta hizmeti için vekalet ücreti almaktadır. Risk fonu, katılım bankacılığı ilkelerine uygun olacak şekilde işletilmelidir. Bunlar; katılım finans kurumları, sukuk, BIST katılım endeksi, döviz fonu, altın olarak sıralanabilmektedir.

İslami bankacılık ilkeleri hakkında ihtisas sahibi üyelerden oluşan bir danışma komitesi kurulması gerekir. Bu hizmet dışardan da alınabilmektedir. Sene sonuna gelindiğinde risk fonunda bakiye kalırsa, kalan bakiyeden gerekli ihtiyatlar düşüldükten sonra fona yaptıkları katkı oranları doğrultusunda katılımcılara bakiye iadesi yapılmaktadır. Tüm bu ilkeler doğrultusunda faizsiz ev sigortası kullanma imkanı tanınmaktadır. Çalışmayı düşündüğünüz katılım sigortacılığı kurumundan ev sigortası fiyat teklifleri alabilirsiniz. Aldığınız teklif, evinizin karşılaşacağı yangın, deprem, sel, terör gibi risklerin zararını katılım sigortacılığı ilkeleri doğrultusunda karşılanmaktadır. 

Katılım sigortacılığı ilkelerine göre; hasar sonrası yaşamınıza kaldığınız yerden devam edebilmek için ikametgâh değişikliği masraflarınızın karşılanması amaçlanmaktadır. Sigortanıza eşya teminatı da ekleyebilme seçeneği sunar. Böylece eşyalarınızı hırsızlık dâhil tüm risklere karşı koruma imkanı elde edersiniz. Sigorta, evinizdeki risklerden dolayı komşunuza vereceğiniz zararları bile karşılama olanağı sunmaktadır. Sigorta, seçtiğiniz sigorta kapsamına göre fiyatlandırılmaktadır. Faizsiz sigorta seçeneği avantajlı sigorta seçeneği sunması sebebiyle de ilgi görmektedir. İnternet aracılığı ile ev sigortası sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz. Karşılaşacağınız teklifler ve sigorta kullanım esasları hakkında detaylı bilgileri görüntüleyebilirsiniz.