Özel Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?​

Özel sağlık sigortası, poliçeniz imzalandıktan sonra başınıza gelebilecek ani hastalık ve kaza gibi beklenmedik durumlarda en iyi sağlık kurumlarından en iyi hizmeti uygun bir ücret ödeyerek, bazı durumlarda da hiç ücret ödemeden alabilmenizi sağlar. 

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası; anlaşma dahilinde faydalanabileceğiniz sağlık hizmetlerini garanti altına alan, beklenmedik bir hastalık ya da kaza sonucu ortaya çıkabilecek sorunlar için tanı ve tedavi gerektiren sağlık hizmetinin giderlerini karşılayan bir sigorta türüdür.

Sigorta şirketinizin belirlediği teminatların kapsamı üzere normalde bedeli çok yüksek olan sağlık giderleriniz, Özel Sağlık Sigortanız uyarınca karşılanmış ve fatura cebinize yansımamış olur. 

Özel Sağlık Sigortası’nın büyük avantajı, ek teminatlarla genişletilebilir olup doğum, fizik tedavi, yurt dışı tedavi imkânı vs. gibi özel isteklerin ek maddelerle sözleşmeye ve sigortaya dâhil edilebilmesidir.

Özel sağlık sigortası fiyatları ile ilgili de oldukça fazla seçenek ile karşınıza çıkar. Bunlardan en çok tercih edilenlerden biri de faizsiz sigortacılık kapsamında uygulanan sağlık sigortası çeşididir. Tekâfül sigorta sistemi olarak adlandırılan bu sigorta çeşidi, yardımlaşma esasına dayanmaktadır. Katılımcılardan toplanan primler, faiz dışı piyasa enstrümanlarda değerlendirilmektedir.

En büyük özelliği faizsizlik prensibine göre çalışmasıdır. Seçeceğiniz kuruma göre alacağınız sağlık sigortası fiyatları değişiklik gösterir.

Özel Sağlık Sigortası’nın Avantajları Nelerdir?

  • Özel sağlık sigortası ile bir hastalık veya kaza yaşamanız durumunda ağır maliyetli tedavilere karşı güvence oluşturursunuz. 
  • Yatarak ve ayakta tedavi teminatı ile birçok sağlık hizmetinden 1 yıl boyunca faydalanabilirsiniz.
  • Özel sağlık sigortası ile doğum yapabilir hatta doğacak bebeğiniz için güvence oluşturabilirsiniz.
  • Özel sağlık sigortanızı ilgili teminatı seçmeniz durumunda yurt dışında da kullanabilirsiniz.
  • Özel sağlık sigortası, Türkiye'nin en iyi özel hastanelerinde, istediğiniz doktorda tedavi olmanıza imkân sağlar.
  • Kurumsal, bireysel veya aile olarak özel sağlık sigortası alabilirsiniz.
  • Özel sağlık sigortası vergi indirimi almanıza da olanak tanır.

Kimler Özel Sağlık Sigortası Yaptırmalıdır?

 

Özel sağlık sigortasını 18-65 yaş aralığındaki dileyen herkes yaptırabilir. Üst limit yaş ortalama olarak 65 baz alınsa da sigorta şirketine göre farklılık gösterebilir. 18 yaş altındaki çocuk ve gençler ise ebeveyn sigortasından yararlanabilir. Bu nedenle sağlık giderleri için minimum masraf ve kaliteli hizmet almak isteyen 18-65 yaş arası herkes özel sağlık sigortası yaptırabilir.

Yaş aralığı dışında doğum teminatından yararlanmak isteyen ve gebelik planlayan bireyler için de özel sağlık sigortası yaptırmak uygundur. Bunun için sigorta gebelik planından 6 ay-1 yıl önce yapılmalıdır.

18 yaş altı için özel sağlık sigortası yaptırmak mümkün olsa da bu yaş grubunun ebeveyninin sağlık hizmetinden yararlanması daha avantajlıdır. Yeni doğan bir bebeğin sağlık sigortası ise doğumdan sonra 15 gün içinde aile sigortasına dahil edilebilir.

Ayrıca Özel Sağlık Sigortası, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile karıştırılmamalıdır.

Özel Sağlık Sigortası ile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Özel Sağlık Sigortasından yararlanmak için SGK’lı olmanıza gerek yoktur. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında ise bu durum geçerli değildir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında geçerliyken Özel Sağlık Sigortası’nın geçerlilik alanları daha çeşitlidir.
  • Özel Sağlık Sigortası teminatları genişletilerek yurt dışında da kullanılabilir. Böylece yurt dışında da sağlık hizmeti alabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın yurt dışında kullanılma opsiyonu yoktur.
  • Özel Sağlık Sigortası ile teminatlarınız üzere sağlık giderlerinizin belli bir bölümü karşılanacak olup ek ücret ödemeniz gerekmektedir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile ise teminatlar, poliçe limiti ve anlaşmalı hastanelere gitmeye devamlılık şartları yerine getirildiği sürece ek ücret ödemenize gerek yoktur.