İkinci El Araba Kredisi Nasıl Alınır?

Sahibinden ikinci el araba satışı oldukça dinamik bir piyasadır. Herkesin hayalinde bir araba vardır ve bu arabaya ulaşmak için tasarruf yapar hatta imkanlarını zorlar. Belli bir miktar paranız var ancak ikinci el bir otomobil almaya yetmiyor ise üzülmeyin. Bu durumda ilk yapmanız gereken bankaların sunmuş olduğu ikinci el taşıt kredisi ile ilgili araştırma yapmaktır. Bunun için ilk önce ikinci el araba kredisi nasıl alınır, sorusuna yanıt aramalısınız.

İkinci el taşıt kredisi için birçok banka tarafından farklı kredi seçenekleri ile finansman desteği sağlanır. Pek çok banka düşük faizli ve bütçenize uygun ödeme planlarıyla taşıt kredisi almanızı sağlıyor. Almak istediğiniz araç bedelinin yüzde 70’ine kadar kredi veriyor ve 48 ay hatta daha fazla vade seçenekleriyle hayalinizdeki arabaya anında sahip olmanıza olanak sunuyor. Geleneksel bankacılık anlayışına alternatif olarak faaliyette bulunan katılım bankaları da faizsiz finansman desteği ile hayallerinize bir adım daha yaklaşmanızı sağlıyor.

İkinci El Araba Kredisi

Faizsiz finansman desteği; konut, araç, ihtiyaç gibi seçenekler ile uzun yıllardır birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Katılım bankacılığında katılımcılardan toplanan fonlar, şirketlerin çeşitli projelerine fon sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Bu projelerden elde edilen kar payı ya da zarar vade sonunda katılım oranlarına göre katılımcılara bölünerek dağıtılır. Geleneksel bankacılık sisteminden farklı olmasının ve tercih edilmesinin sebebi, yatırım yapılan aracın faiz kazancı içermemesidir. Faizsiz bankacılık sistemi sıfır ve sahibinden ikinci el araba satın almak isteyenlere için avantajlı teklifler ile dikkat çekiyor.

Hayallerinizi süsleyen otomobile sahip olmak ve araç finansmanı sağlamak artık çok kolay. Faizsiz teklif veren bir site aracılığı ile sahibinden araba alma koşulları, bankaların istediği evraklar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda tüm işlemlerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlarsınız. Kredi başvurusunda bulunmadan önce, dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar vardır. Bunlardan en önemlisi, sahibinden araba almak istiyorsanız, arabanın kaç yaşında olduğunu öğrenmektir.

Bankaların büyük bir kısmı 5 yıllık araçlara kredi vermektedir. Bu durum bazı bankalarda 10 yıla kadar çıkmaktadır. Bu sebeple alacağınız sahibinden ikinci el araba, kaç yaşında olduğu son derece önemli bir detaydır. Ayrıca bankalar, ikinci el otomobilin yaşına göre değişik faiz oranları sunabilir. Sizin ve almayı planladığınız aracın durumuna göre en doğru bankayı belirlemek, kredi başvurusunda bulunmadan önce oldukça avantajlı olacaktır.

Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?

İkinci el otomobil alacaklar kredisi başvurusu yapmak için ilk olarak istenen bazı evrakları hazırlaması gerekir. Aşağıda belirttiğimiz evrakları hazırladıktan sonra kredi başvurusu yapılabilmektedir.

  • Gelir beyanı (maaş bordrosu, vergi levhası ya da gelirinizi beyan edecek diğer evraklar)
  • Nüfus cüzdanı
  • Satın almak istediğiniz sahibinden ikinci el arabaya ait ruhsat fotokopisi
  • Serbest meslek erbabı olan kişilerin, bağlı olduğu meslek kuruluşundan üye olduğunu gösterir bir belge alması gerekir.
  • En geç iki ay öncesine ait olacak şekilde size kayıtlı olan; telefon, doğalgaz, elektrik gibi faturalardan herhangi birini eklemeniz gerekir.

Bu belgelerle başvuru başlatıldıktan sonra banka bazı incelemeler yapar. Başvurduğunuz kurum çok kısa bir zaman içinde size olumlu ya da olumsuz olarak dönüş yapmaktadır. Aynı gün içerisinde bile sonuç almanız mümkündür. Sahibinden ikinci el araba kredisi için karar sürecinde; gelir seviyeniz, mevcut borç durumunuz, sigortalılık süreniz ve kredi notunuz incelenmektedir. Önemli olan sahibinden araba alacak kişilerin evraklarını eksiksiz olarak teslim etmesidir.