İş Yeri Sigortası Nedir? Avantajları Nelerdir?

İş yeri sigortası, iş yerinizin ya da iş yerinizde yer alan her türlü demirbaş eşya, makine ve tesisat ya da emtia gibi varlıklarınızın güvence altına alınmasını sağlayan bir sigorta çeşididir. 

Dükkân yeri sigortası ile iş yerinizdeki muhteviyatı teminat altına almak için; yangın, su baskını, taşıt çarpması, hırsızlık, cam kırılması ve daha pek çok riske karşı daha güvenli ve huzurlu bir şekilde korunma sağlamak amaçlanır. İş yeri sigortaları kapsamında ödeyeceğiniz primler; işinizin faaliyet alanı, teminat tipi ve talep edeceğiniz ek teminatlara göre değişiklik gösterir.

İş yeri sigortası genel şartlarına ait bilgiler, teminat alanları ve ek avantajlar poliçenizde detaylı şekilde belirtilir. İş yerinizi güvence altına almanız için pek çok kurum ile iletişime geçebilmek mümkündür. Kendiniz için en uygun olan sigortacılık işlemine karar verebilirsiniz. Son yıllarda faizsiz işlem yapmak isteyen kişiler için katılım bankacılığı kapsamında sunulan faizsiz sigortacılık işlemleri oldukça fazla ilgi görmektedir. Katılım sigortacılığında hedef, sigortaya dahil olan kişiler arasında dayanışma ve yardımlaşma sağlamaktır. 

Katılımcılar tarafından ortak bir havuza aktarılan katkı payları, yine grup içinde riske maruz kalarak zarara uğrayan kişiler için kullanılmaktadır. Katılımcılardan toplanan primlerin sahipliği tamamen katılımcılarındır. Bu fonlar içinden yatırıma yönlendirilen kısımlar, tamamen İslami usullere uygun finansal enstrümanlar aracılığı ile değerlendirilmektedir. Havuzda toplanan sigorta primlerinden dönem sonuna gelindiğinde, operasyonel giderler düşülmektedir. Fazla tutar kalması durumunda, prim havuzuna katkı sağlayan kişiler arasında katılımları oranında paylaşım yapılmaktadır.

İş yeri sigortası yaptırmak istiyorum. Ancak faizsiz bir işlem tercih ediyorum diyorsanız Faizsiz teklif veren tek bir site aracılığı ile istediğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Hızlı ve güvenli alacağınız hizmet sayesinde vakit kaybetmeden işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Sigortası fiyatları hakkında tüm seçeneklere ulaşabilirsiniz. 

İş Yeri Sigortasının Avantajları Nelerdir? 

İş yeri herkesin ekmek teknesidir. Ekonomide yaşanan değişimleri takip etmek için uğraşırken bir de kötü sürprizlerin canınızı sıkmasını istemezsiniz. Bunun için kendinize en uygun olan sigorta işlemine karar verip iş yerinizi güvence altına alabilirsiniz.

İş yeri sigortasının sağladığı en önemli avantajlarından biri, çalışanlarınızın, sizin ve iş yerinizin, olası tehlikelere karşı teminat altına alınmasıdır. Ayrıca sahip olduğunuz iş yerinizde bulunan mal varlığınızı da koruma altına alırsınız. Sigorta kapsamınıza; elektrik, cam, tesisat ve anahtar işleriniz ile ilgili olarak da 7/24 asistan hizmeti eklenerek, bu hizmetlerden yararlanma şansı sağlanmaktadır.

Dükkân yerinizdeki çalışan personelinizin güvenliğinin suistimaline karşılık, meydana gelen zararları temin edilmesi sağlanmaktadır. İş yeri sigortası, dükkân yerinizi afetlere karşı korumaktadır. Herhangi bir felaketten kaynaklı ortaya çıkacak hem maddi hem manevi tahribatı karşılamaktadır. Buna ek olarak mal kaybı yaşanmasına engel olmaktadır. Mağaza yeri sigortasının güvencelerine yönelik hazırlanan her bir madde, sizi yaşayabileceğiniz olumsuz durumlara karşı korur ve güvence altında olmanızı sağlar.

İş Yeri Sigortası Neleri Kapsar?

İş yeri sigortasının kapsadıkları şeyler, sigorta şirketlerine göre farklılık göstermektedir. Fakat genel olarak, tüm sigorta şirketlerinde bulunan esas teminat maddeleri belirlidir. Yıldırım, deprem, yangın, lokavt, grev, kötü niyetli olan hareketler, halk hareketleri, sel, su olayları, hırsızlık, terör bu teminatlardan bazılarıdır. Bunlara ilave olarak, kapsama girmekte olan öteki maddeler ise şu şekildedir:

  • Fırtına, dolu, duman, kar ağırlığı, yer kayması,
  • Kara ve hava araçları çarpması,
  • Enkaz kaldırma işi masrafları,
  • Hukuksal koruma, iş durması, kira kaybı,
  • Alternatif olarak iş yeri giderleri, yangın sebebi ile mali sorumluluk,
  • Binaya sabit kıymetlere yapılan hırsızlık.

     

Yukarıda meydana gelen durumların herhangi birisi ile karşılaştığınızda, küçük bedeller ile yaptırmış olduğunuz iş yeri sigortanız, meydana gelen zararlarınızı poliçe teminatları doğrultusunda karşılamaktadır. İş yeri sigortası, yukarıda bulunan teminat maddelerinin daha fazlasına karşılık, sizi koruma altına alabilmektedir.